Ostatní potraviny

Petržel listová
Listová petržel se může pěstovat po celý rok, obvykle vydrží dlouho do podzimu a někdy i přes celou zimu.Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články
Cukr okyseluje
Přezdívá se mu bílé zlato, ale taky bílý jed. Já bych opět dodala: záleží na množství, ale v tomto případě bych se...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie
Med obsahuje plno vitamínů, enzymů a minerálů
Ti, co jedí med, se většinou dožívají vysokého věku. Přísní makrobiotici by asi měli výhrady, ale je to tak. Jeden gerontolog...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie
Máta je dobrá při nadýmání i pro chuť
Existuje v mnoha variantách. Většina mát voní «po žvýkačce», tedy po peprmintu. To proto, že obsahují silici bohatou na mentol....Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie
Vejce denně je moc?
Odpověď je jednoduchá. Konzumace jednoho vejce denně vám skutečně prospěje – ovšem pouze v tom případě, chcete-li zemřít...Rubrika: Vejce | Typ článku: Studie
Maso jezte střídmě
Maso, symbol blahobytu, ale taky všeho, co s blahobytem souvisí. Třeba civilizační choroby.Rubrika: Ostatní potraviny | Typ článku: Encyklopedie
Máslo je lepší než umělé tuky
„Radši k tobě nepůjdu, ty bys mi určitě zakázala máslo,“ obává se občas někdo přijít ke mně do poradny. Někteří...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Encyklopedie
Mák dodává vápník a hořčík
Obsahuje obrovské množství vápníku (dvanáctkrát více než mléko, třikrát více než sýry), obrovské množství železa...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie
Kurkuma dezinfikuje a snižuje bolest
Víte, proč je kari koření tak krásně žluté? Protože jedna z nejdůležitějších složek této směsi je kurkuma. Kurkumou nejen...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie
Kmín: zlepšuje trávení, protijed solaninu
Kmín je jedním z nejstarších koření. Kmín nesměl chybět v žádné poličce s kořením ani v těch dobách, kdy koření našich...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie