Řecké seno pískavice
Co má tohle koření společného se senem? Tato rostlina se skutečně pěstuje i jako pícní rostlina. V kuchyni však používáme …
Co má tohle koření společného se senem? Tato rostlina se skutečně pěstuje i jako pícní rostlina. V kuchyni však používáme …
Granátové jablko jsem viděla dozrávat na stromě v Praze na Žižkově! Ne, neměla jsem halucinace, byla to bonsaj v bytě jedné …
Kdybych neměla na vánočním stole sušené fíky, asi by mi něco chybělo. Čerstvé fíky taky mají něco do sebe. Obyvatelé teplých …
To bývala vzácnost… Jednou do roka – na Vánoce – vzal táta pilku a vrták, nejdřív jsme obřadně navrtali dírku, pak druhou, potom …
Kiwi dělá divy, tvrdí slogan a není nikterak nadnesený. Kiwi je vitaminová bomba: ráno si dáme jeden plod a už se ten den nemusíme …
A to ani nevíte, co všechno obsahuje: vitaminu C má prý více než citron! Kromě toho v ní jsou karoteny, B3, B6, B7 (biotin), dále …
Není chléb jako chléb. «Svatojánský chléb» vlastně není žádný chleba, nazývají se tak tmavohnědé, ploché lusky rohovníku obecného. …
Kamut je něco jako šlechtic mezi pšenicí. Je však lépe stravitelný. Dokonce i jeho lepek je «hodný». Ne že bych si troufla říci, …
Kaki gurma nebo churma jsou krásně oranžové koule. Připomínají pěkně vybarvená rajčata. Je to ovoce pro trpělivé lidi. Když si …
Kadeřávek je taková naondulovaná kapusta. Není to ale žádná rozmazlená rostlina – vydrží přes zimu na záhonu, takže si můžeme …