Encyklopedie | Prameny zdraví

Encyklopedie

Řecké seno pískavice

Co má tohle koření společného se senem? Tato rostlina se skutečně pěstuje i jako pícní rostlina. V kuchyni však používáme …

Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie

Granátové jablko

Granátové jablko jsem viděla dozrávat na stromě v Praze na Žižkově! Ne, neměla jsem halucinace, byla to bonsaj v bytě jedné …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Fíky pro lepší náladu

Kdybych neměla na vánočním stole sušené fíky, asi by mi něco chybělo. Čerstvé fíky taky mají něco do sebe. Obyvatelé teplých …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Kokos - obsahuje hořčík i vzácný selen

To bývala vzácnost… Jednou do roka – na Vánoce – vzal táta pilku a vrták, nejdřív jsme obřadně navrtali dírku, pak druhou, potom …

Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie

Kiwi dělá divy

Kiwi dělá divy, tvrdí slogan a není nikterak nadnesený. Kiwi je vitaminová bomba: ráno si dáme jeden plod a už se ten den nemusíme …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Kedlubna - zdroj vitaminů a minerálů, pěkně křupavá, to je dobrota!

A to ani nevíte, co všechno obsahuje: vitaminu C má prý více než citron! Kromě toho v ní jsou karoteny, B3, B6, B7 (biotin), dále …

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Karob, dodá vápník

Není chléb jako chléb. «Svatojánský chléb» vlastně není žádný chleba, nazývají se tak tmavohnědé, ploché lusky rohovníku obecného. …

Kamut - má více minerálů než ostatní obilí a přijatelnější lepek

Kamut je něco jako šlechtic mezi pšenicí. Je však lépe stravitelný. Dokonce i jeho lepek je «hodný». Ne že bych si troufla říci, …

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Kaki - čistí střeva, hojí sliznice

Kaki gurma nebo churma jsou krásně oranžové koule. Připomínají pěkně vybarvená rajčata. Je to ovoce pro trpělivé lidi. Když si …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Kadeřávek - odolný zdroj vitaminů, pro lepší vzhled

Kadeřávek je taková naondulovaná kapusta. Není to ale žádná rozmazlená rostlina – vydrží přes zimu na záhonu, takže si můžeme …

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie
1 2 3 435