Agar-agar
Agar-agar je přírodní želatina vyráběná z osmi druhů červených řas. Tyto řasy obsahují komplexní polysacharidy, které se podobají celulóze. Tradiční metoda výroby agar-agaru je sice zdlouhavější než moderní komerční metody, ale lépe respektuje přírodní zákonitosti a zajišťuje tak uchování všech živin.
Rubrika: Mořské řasy
| Typ článku: Encyklopedie
Agar-agar obsahuje železo, vápník, jód a další stopové prvky. Je velmi snadno stravitelný, má mírně projímavé účinky. Velmi účinně snižuje cholesterol. Když prochází agar-agar zažívacím traktem, sbírá staré usazeniny a čistí vnitřnosti.
Agar-agar je vynikajícím pomocníkem pro udržení dobrého zdraví. Dodává se v podobě tyček nebo vloček.
Agar-agar se používá jako čistá želatina do krémů, polev, aspiků a na zdobení dortů.
Počet přečtení: 8372
Datum: 30. 11. 2010