Thajská zeleninová polévka s bílým tempehem
1 tempeh natural, 4 lžíce oleje (nejlépe z praženého sezamu), 2 stroužky česneku, 1 lžíce zelené kari pasty, 400 ml kokosového …
1 tempeh natural, 4 lžíce oleje (nejlépe z praženého sezamu), 2 stroužky česneku, 1 lžíce zelené kari pasty, 400 ml kokosového …
200 g fazolí černé oko, provensálské bylinky, 1 středně velký lilek, 2 mrkve, 1 cuketa, extra panenský olivový olej, 1 stroužek …
1/3 šálku vypeckovaných a nakrájených měkkých datlí, 1/3 šálku kešu ořechů, namočených do horké vody na 3 hodiny a pak okapaných, …
1 šálek zeleninového vývaru, 1 červená cibule, nakrájená, 2 stroužky česneku, nakrájené, 1 paprička jalapeňo, zbavená semínek a …
500 g čerstvého špenátu, 450 g nesolených krájených rajčat včetně šťávy z konzervy, 250-350 g bílých žampionů, nakrájených na …
½ šálku najemno nakrájené červené cibule, 2 stroužky česneku, rozmačkané, 1 šálek najemno nastrouhané syrové červené řepy, 1 šálek …
Na podzim můžete v lese najít kromě pravých hříbků, babek, bedel či kozáků také václavky. Tato houba roste v celých trsech a k …
Tato polévka není úplně z mé hlavy, vymyslely ji kolegyně z restaurace, kde se velmi rychle zabydlela. Svým složením připomíná …
Tak trochu něco jiného z mrkve než klasický sladký salát či krémová polévka.
Udělat pesto je něco jako magický akt. Vezmete zelené listy (bazalkové), přidáte jen trochu práce – a rychlé pesto je na světě! A …