Václavkový guláš s fazolemi pinto
Na podzim můžete v lese najít kromě pravých hříbků, babek, bedel či kozáků také václavky. Tato houba roste v celých trsech a k …
Na podzim můžete v lese najít kromě pravých hříbků, babek, bedel či kozáků také václavky. Tato houba roste v celých trsech a k …
Toto ochucovadlo má sýrovou příchuť, a proto se dobře hodí na těstoviny, jídla z obilovin, saláty a chuťovky, jako jsou například …
Možná si myslíte, že pizzu na veganském jídelníčku nenajdete, ale není to pravda. Tato verze je stejně chutná a díky pečené …
Mladé sójové boby (edamame) jsou již dlouho mým oblíbeným jídlem. Jsou tak dobré, že jich dokážu sníst na pohled skoro neomezené …
Tuto kořenící směs mám stále po ruce, abych s ní mohl ochucovat jídla místo soli.
Místo citronové či limetkové šťávy zkuste do receptů používat tyto plody celé, ale oloupané a rozmačkané – představují tak …
Sladidla, jimž na potravinovém semaforu svítí zelená, je trochu obtížnější nalézt. Domácí datlový sirup je jedním z nich. Naší …
150 g celozrnných špaget, 5 lžic olivového oleje, ½ žluté papriky, 1 balení uzeného tofu (190 g), 2 stroužky česneku, hrst …
Není chléb jako chléb. «Svatojánský chléb» vlastně není žádný chleba, nazývají se tak tmavohnědé, ploché lusky rohovníku obecného. …
230 g tofu, 10 lžic francouzského lahůdkového droždí (anebo jedno balení čerstvého), cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, mleté …