Další... | Prameny zdraví

Další...

Slunce vítězí na celé čáře

Mnozí již jsme si zvykli na umělé světlo, které je typické pro uzavřené prostory – a někdy zapomínáme chodit ven na sluníčko.

Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Články

Příčina choroby - lék

Máme rádi dobrodružné příběhy. Temné síly nenápadně ničí město a obyvatelé nic netuší. Úplná zkáza je blízko. Anebo dobrodružství …

Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Články

Česnek, pro zdravé cévy, játra, mozek… i proti chřipce

Máte špatnou náladu, že vám zbylo tak akorát na topinky s česnekem? No, možná tohle jídlo není tak nóbl jako kaviár, ale taky to …

Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Encyklopedie

Červená řepa, pomoc proti rakovině i Alzheimerovi

Červená řepa když na mne koukne z regálu, hned vidím boršč. Ne plný buřtů třetí kategorie, ale zeleninový boršč. Jestli jste se …

Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Encyklopedie

Černý rybíz, užitečný jako mumio

Černý rybíz mě vždycky spolehlivě přitáhl, ať už to bylo na zahrádce nebo v obchodě se zavařeninami nebo u regálu s …

Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Encyklopedie

Cukety, pomáhají ledvinám

Cukety – to je vynález! Podobně jako další tykvovité plody – dýně – se většinou nemusí loupat, nešpiní jako brambory, je toho …

Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Encyklopedie

Cizrna, pro svaly i kosti

Cizrna zvaná též římský hrách nebo cícer, kabuli, čana, případně beraní roh, je luštěnina, podobná hrášku. Její zrnka jsou trochu …

Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Encyklopedie

Citron, pro cévy i oči, při chřipce i na odkyselení

Tváříte se kysele? Vezměte si citron – s ním vám bude lépe. Citron neobsahuje jen kyselinu citronovou, ale i jiné organické …

Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Encyklopedie

Chlorofyl aneb tajemství života na Zemi

O chlorofylu jste jistě již slyšeli. Pár střípků nám možná utkvělo v paměti ještě ze základní školy, možná v souvislosti s …

Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Články

Cibule, proti kašli, při chřipce i pod postel

Cibule je takový malý poklad. Je to jakási «konzerva», s jejíž pomocí vykouzlíme všelijaká jídla, a není-li čas vařit, nikdo jistě …

Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Encyklopedie
1 2 3 475