Ledviny pod tlakem
Dříve se mělo za to, že lepší fungování ledvin u lidí s jídelníčkem založeným na rostlinné stravě je způsobeno nižším přísunem …
Dříve se mělo za to, že lepší fungování ledvin u lidí s jídelníčkem založeným na rostlinné stravě je způsobeno nižším přísunem …
Doba průchodu potravy naším tělem závisí na stravovacích návycích.
Přehled studií o vztahu mezi draslíkem a mozkovou mrtvicí dospěl k závěru, že zvýšení příjmu draslíku o 1 640 mg je spojeno s 25% …
Podle šéfredaktora American Journal of Cardiology je hlavním rizikovým faktorem pro vznik aterosklerotických plátů zvýšená hladina …
Kromě obecně známých prospěšných účinků na funkci střev nejspíš zvýšený přísun vlákniny omezuje riziko rakoviny tračníku a prsu, …
Miso je produktem vyráběným z celých fermentovaných sójových bobů. Je to hustá pasta, která se obvykle vmíchává do horké vody a …
Sladké brambory mohou být pokládány za superpotravinu. Jsou řazeny mezi nejzdravější jídla na naší planetě a jednoho dne to může …
Podle průzkumů si většina lidí myslí, že pro získání a udržení správné hmotnosti je stejně důležité rozumně jíst jako dostatečně …
Vědci srovnávali působení kuřecího masa – jednou bez koření a jednou se směsí devíti bylinek a koření. Použili bylinky a koření, …
Čočka je drobnozrnným druhem luštěnin. Slávu získala v roce 1982, kdy byl objeven „čočkový efekt“ neboli schopnost čočky ztlumit …