Aryl hydroxyláza v rostlinách zabraňuje působení karcinogenů v potravě | Prameny zdraví

Aryl hydroxyláza v rostlinách zabraňuje působení karcinogenů v potravě

Některé rostliny, zvláště z rodu brukvovitých, obsahují látky, které zvyšují aktivitu trávicích enzymů. Tyto látky, kterým se říká aryl hydroxylázy, zabraňují působení karcinogenů přítomných v potravě.

Aryl hydroxyláza v rostlinách zabraňuje působení karcinogenů v potravě

Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy

Mezi rostliny bohaté na aryl hydroxylázy patří: Růžičková kapusta, zelí, květák, brokolice, špenát, hořčice, kedlubna, vodnice, pastiňák, hlávkový salát.

S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.

Počet přečtení: 2 258 Datum: 2. 3. 2012