Více draslíku, méně mrtvice
Přehled studií o vztahu mezi draslíkem a mozkovou mrtvicí dospěl k závěru, že zvýšení příjmu draslíku o 1 640 mg je spojeno s 25% …
Přehled studií o vztahu mezi draslíkem a mozkovou mrtvicí dospěl k závěru, že zvýšení příjmu draslíku o 1 640 mg je spojeno s 25% …
Podle článku zveřejněného na webových stránkách National Library of Medicine si „lidské tělo uchovává zásoby vitamínu B12, které …
Nedostatek zinku je ve vyspělých zemích vzácným jevem – s výjimkou osob trpících Crohnovou chorobou, syndromem krátkého střeva …
„O mnoho důležitější je přijímat dostatek sacharidů v lehce stravitelných potravinách a energetických nápojích,“ říká dr. David …
Několik studií ukázalo, že dostatek vitamínu D snižuje riziko rakoviny prostaty, tlustého střeva a konečníku – plus dalších …
Na ilustraci toho, jaký je rozdíl mezi brnkáním na klavír jednou rukou a zvukem celého orchestru, uvádíme výsledky zajímavého …
Další dobrá zpráva o vitamínu D. Mít ho v těle dostatek se skutečně vyplatí. Potvrdily to výsledky velké studie, kterou …
Tvorba a metabolismus vitaminu D v těle závisí na mnoha vysoce komplexních biochemických procesech. V následujících řádcích …
Velká metaanalýza více než 2 milionů dospělých lidí s průměrnou dobou sledování dvanáct let zjistila, že každodenní užívání …
Vitamín B12 je vytvářen pouze mikroorganismy, jako jsou bakterie. Rostlinné výrobky obsahují vitamín B12 jen v případě, že jsou …