Strava | Prameny zdraví

Strava

Polévky miso se nemusíte bát

Miso je produktem vyráběným z celých fermentovaných sójových bobů. Je to hustá pasta, která se obvykle vmíchává do horké vody a …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Přišel čas luštěnin

Luštěniny mají zvláštní postavení – jsou bohatým zdrojem bílkovin, železa a zinku, jak byste očekávali od bílkovinných zdrojů …

Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Články

„Ošklivá“ zelenina má u zákazníků úspěch

Čeští zákazníci mají o „ošklivou“ zeleninu zájem. Dokázal to test online supermarketu Rohlik.cz.

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Články

Důležitost pravidelnosti v jídle

Britský výzkum zahrnující 1768 účastníků zkoumal vliv pravidelného stravování na zdraví.

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Ořechy – potrava i pochoutka

Většina lidí si myslí, že ořechy jsou jen na zajedení piva a vína anebo na louskání mezi vydatnými vánočními pokrmy. Ořechy jsou …

Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Poradna výživy

S ořechy proti rakovině prostaty

Rakovina prostaty je druhým nejčastějším onkologickým onemocněním v Evropě a USA. Tým vědců z harvardské univerzity publikoval …

Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Články

Žádné mléko do čaje!

Němečtí vědci z berlínské univerzitní nemocnice prokázali, že přidávání mléka do (černého) čaje neguje jeho pozitivní účinky na …

Rubrika: Mléko | Typ článku: Studie

Snížení spotřeby cukru vede ke zvýšení HDL cholesterolu

Cukr, cukr, cukr – tak mnozí z nás si rádi pochutnají na něčem sladkém. Vysoká spotřeba limonád, ovocných džusů a slazených čajů …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Rozhodující jsou celkové stravovací návyky

Švédští vědci analyzovali stravovací návyky 25 tisíc dospělých, kteří netrpěli cukrovkou, kardiovaskulárním onemocněním ani …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Bůh na talíři

Nikdy jsme jídlo neřešili tak jako dnes. Než se zakousneme, rychle si je ještě vyfotíme. Neustále se objevují nové „zaručeně …

Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Články
1 2 3 4103