Fíky pro lepší náladu
Kdybych neměla na vánočním stole sušené fíky, asi by mi něco chybělo. Čerstvé fíky taky mají něco do sebe. Obyvatelé teplých …
Kdybych neměla na vánočním stole sušené fíky, asi by mi něco chybělo. Čerstvé fíky taky mají něco do sebe. Obyvatelé teplých …
Přibírá se z tuků? Máme se jim úplně vyhýbat? Ne, ano i ne a určitě ne. Rozeberme si to ale postupně. Tuky jsou důležitou složkou …
Rozmarýn byl dobře známý již starověkým Řekům a Římanům. V tehdejším světě požíval rozmarýn reputaci, že zlepšuje paměť a …
Potraviny duste na olivovém oleji. Připravujte si vlastní dresink s olivovým olejem (bez smetany a vajec). Do salátů namísto …
To bývala vzácnost… Jednou do roka – na Vánoce – vzal táta pilku a vrták, nejdřív jsme obřadně navrtali dírku, pak druhou, potom …
Kiwi dělá divy, tvrdí slogan a není nikterak nadnesený. Kiwi je vitaminová bomba: ráno si dáme jeden plod a už se ten den nemusíme …
Zdá se, že kombinace olivového oleje a listového salátu (nebo jiné zeleniny) je to, co dělá ze středomořské stravy stravu skutečně …
A to ani nevíte, co všechno obsahuje: vitaminu C má prý více než citron! Kromě toho v ní jsou karoteny, B3, B6, B7 (biotin), dále …
Grahamová mouka je druhem celozrnné mouky. Je pojmenována po Sylvester Grahamovi, který patřil k významným šiřitelům myšlenek …
Kamut je něco jako šlechtic mezi pšenicí. Je však lépe stravitelný. Dokonce i jeho lepek je «hodný». Ne že bych si troufla říci, …