Strava | Prameny zdraví

Strava

Kaki - čistí střeva, hojí sliznice

Kaki gurma nebo churma jsou krásně oranžové koule. Připomínají pěkně vybarvená rajčata. Je to ovoce pro trpělivé lidi. Když si …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Kadeřávek - odolný zdroj vitaminů, pro lepší vzhled

Kadeřávek je taková naondulovaná kapusta. Není to ale žádná rozmazlená rostlina – vydrží přes zimu na záhonu, takže si můžeme …

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Pár informací o soli

Většina obyvatel západních zemí přijímá 10krát až 20krát více soli, než kolik tělo potřebuje.

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře

Ječmen - doplňuje minerály, posiluje nervy, pomáhá játrům

„Hrách a kroupy, to je hloupý, to my máme každý den…“ posteskl si kdosi v již zmiňované lidové písničce. Možná mu to nechutnalo, …

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Stovky jídelen nabízejí biopokrmy

V Dánsku funguje více než 700 jídelen, které jsou certifikovány jako „bio“. Znamená to, že nabízejí pokrmy připravené z …

Rubrika: BIO | Typ článku: Studie

Jahody - rostlinné antibiotikum, proti dně a revmatismu

V pohádce O dvanácti měsíčkách zlá macecha vyslala Marušku pro jahody v zimě. Jasně, sledovala jediný cíl – zbavit se Marušky.

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Šéfkuchaři vyhledávají jídlo z blízka

Z průzkumu mezi profesionálními kuchaři, provedeného britskou agenturou Kadence Int., vyplývá, že podpora místních producentů je …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Jáhly - minerály a vitaminy, i pro bezlepkovou dietu

Dali byste si škubánky, ale z nějakého důvodu nemůžete nebo nechcete použít brambory? Udělejte si jáhlové škubánky. Jak název …

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Jablko, vyčistí tělo, dodá vitaminy

Jablko si může dovolit snad každý. Obsahuje pektiny, tedy vlákninu, která výborně čistí střeva. Poskytne nám služby jako adsorpční …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Chřest - jako afrodiziakum, i na očistu ledvin

Když se řekne chřest, jako by se ozvalo: afrodiziakum. Snad proto, že chřest čili špargl je bohatý na vitamin E, který leccos …

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie
1 2 3 4109