Stravování | Prameny zdraví

Stravování

Jak přimět děti, aby jedly zeleninu

V návodech, jak přimět děti (každého věku), aby jedly zeleninu, se uvádí, že ji máme nakrájet na kolečka, proužky nebo hvězdičky – …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Články

McDonald’s a obchod se zdravím

Potravinářský průmysl utrácí za reklamu miliardy. Např. částka, vynaložená na zavedení jednoho druhu čokoládové tyčinky na trh, se …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Cukr, strašák zdravých zubů?

„Nejez tolik sladkostí, zkazí se ti zuby!“ Tuto větu jsme v dětství slýchali asi každý. Je to však skutečně tak a měli bychom se …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Důležitost pravidelnosti v jídle

Britský výzkum zahrnující 1768 účastníků zkoumal vliv pravidelného stravování na zdraví.

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Snížení spotřeby cukru vede ke zvýšení HDL cholesterolu

Cukr, cukr, cukr – tak mnozí z nás si rádi pochutnají na něčem sladkém. Vysoká spotřeba limonád, ovocných džusů a slazených čajů …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Rozhodující jsou celkové stravovací návyky

Švédští vědci analyzovali stravovací návyky 25 tisíc dospělých, kteří netrpěli cukrovkou, kardiovaskulárním onemocněním ani …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Obědváte v práci?

Věděli jste, že průměrný kancelářský stůl obsahuje až 400krát více bakterií než sedátko na toaletě?

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Jaká je vaše „vstupní zelenina“?

Ať už chcete zhubnout, cítit se lépe nebo předcházet nemocem, jedna zdravotní rada vám pomůže – jezte více zeleniny. Dobře víte, …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Potraviny nám všelicos vyprávějí

Zvuk, který vydávají potraviny při kousání, je pro nás možná stejně důležitý jako chuť, vůně a vzhled. Vědci na University of …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Chcete žít déle? Nepřecpávejte se!

Již dříve bylo ukázáno, že snížení příjmu kalorií za současného zajištění dostatku živin vede k prodloužení života.

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
1 2 3 416