Stravování | Prameny zdraví

Stravování

Chcete ušetřit na vaření? Tady jsou tři jednoduché tipy!

Patříte mezi vášnivé milovníky vaření, ale zároveň neradi utrácíte? Ušetřit v kuchyni můžete hned několika způsoby. Zavedení …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Články

Jak se vypořádat se zlozvykem přesolování?

Jak je ale možné odolat nepřekonatelné chuti dát si jídlo obsahující sůl, cu­kr a tuky? Je to jednoduché – vzdejte se takovýchto …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Grahamová mouka a její historie

Grahamová mouka je druhem celozrnné mouky. Je pojmenována po Sylvester Grahamovi, který patřil k významným šiřitelům myšlenek …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Šéfkuchaři vyhledávají jídlo z blízka

Z průzkumu mezi profesionálními kuchaři, provedeného britskou agenturou Kadence Int., vyplývá, že podpora místních producentů je …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Pozor na umělá sladidla

V 80. letech minulého století se začaly objevovat kontroverzní polemiky ohledně negativních neurologických účinků aspartamu. …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Články

Žijí flexitariáni déle?

Co stojí za zdravotními přínosy stravy ve středomořském stylu? Byl zveřejněn rozbor zdravotních účinků této stravy a …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Články

Středomořská strava nebo nerafinovaná rostlinná strava?

Nedávné studie ukázaly, že výrazné přizpůsobení jídelníčku středomořské stravě je spojeno s výrazným snížením rizika úmrtí, …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Články

Tajemství středomořské stravy

Jednoho letního odpoledne jsem seděl na stoličce u pultu v kuchyni penzionu They Parikosové na řeckém ostrově Ikaria. Během …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Články

Proč bývalo srdeční onemocnění ve Středomoří vzácné?

Středomořská strava je v dnešní době oblíbeným tématem jak v lékařské literatuře, tak v laických médiích. Pouze za poslední rok …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Články

Na Ministerstvu zemědělství ČR se od října 2018 jí zdravěji

Jídelna Ministerstva se zapojila do programu Skutečně zdravá jídelna a v říjnu 2017 splnila náročná kritéria na bronzové úrovni.

Rubrika: Stravování | Typ článku: Články
1 2 3 417