Výživová poradna | Prameny zdraví

Výživová poradna

Co má vyšší obsah sodíku?

Porce hovězího, porce smaženého kuřete (bez aditiv), velká porce pomfritů od McDonalda nebo porce slaných preclíků?

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Nesedněte lepku na lep

Asi jste už slyšeli o autoimunitním onemocnění jménem celiakie, jež se pro­jevuje negativní reakcí organismu (včetně zažívacích …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Dáte si slaninu, nebo steak?

Výpary, které vznikají při sma­žení slaniny, obsahují třídu karcinogenů zvanou nitrosaminy.

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie

Potřebujeme doplňky?

Mnozí užívají potravinové doplňky jako ochranu před podvýživou vyvolanou nezdravým jídelníčkem. Další jako zdravotní pojistku za …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Jídlem proti nemocem

Skoro každá jeho kniha je bestselerem. Nejprve napsal čtenářský hit Návod na přežití pro muže, o pár let později přidal neméně …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Jak je to s glykemickým indexem

Po léta dělili odborníci na výživu sacharidy na dvě skupiny: jednoduché a složité, cukry a škroby. Domnívali se, že všechny cukry …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Jsou balené saláty bezpečné?

Britští vědci zjistili, že i minimální poškození listů salátu dokáže výrazně zvýšit riziko otravy salmonelou. V balených salátech …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie

Zdraví a životní dekády

Skoro každá jeho kniha je bestselerem. Nejprve napsal čtenářský hit Návod na přežití pro muže, o pár let později přidal neméně …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Odpověď je v otázce

Něco změnit může být těžké. Tajemství, jak dosáhnout trvalých změn, však může být jednodušší, než si myslíte.

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie

Proč ten spěch?

Vědci zjišťují, že lidé, kteří jedí pomalu, a to do té doby, až jsou nasyceni, jsou vystaveni nižšímu riziku, že budou mít …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie
1 2 3 423