Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Výživová poradna

Komu nadbytek soli zvláště škodí?

Nadbytek sodíku ve stravě může způsobit zadržování tekutin a otékání tělesných tkání, což je stav známý jako edém (otok)....Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře

Vředová kolitida je spojena s příjmem kyseliny linoleové

Podle výsledků studie zveřejněné v časopise Gut může být třetina případů vředové kolitidy spojena s vysokým příjmem...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie

Kolik soli, resp. sodíku potřebujeme pro dobré zdraví?

Sůl je kombinací dvou prvků - sodíku a chlóru - přirozeně se vyskytujících ve všech potravinách. Sodík je minerál, který má...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Sůl se používala kdysi jako platidlo

Sůl je nejběžněji používaným nekalorickým potravinovým aditivem. V minulosti byla sůl vzácnou a ceněnou komoditou, v určité...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Existuje nějaká jasná odpověď na otázku, zda konzumovat potraviny s aditivy či nikoliv?

V potravinách se nachází dlouhá řada potravinových aditiv. Mnohé z nich jsou v současné době předmětem vzrušené debaty mezi...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Konzumace bílé rýže může být někdy a někde riskantní

Bílá rýže se vyrábí procesem, během kterého je odstraněn vnější přirozený obal. Tím je však střed zrna tvořený sacharidy...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Jaké jsou dlouhodobé účinky potravinových aditiv?

Dlouhodobé účinky potravinových aditiv mohou vyústit v poškození některých orgánů, porodní defekty či v rakovinu. Sacharin a...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Mohou být zbytky antibiotik v mase a mléku pro člověka nebezpečné?

Existuje obava, že zbytky antibiotik nacházející se v masných a mléčných výrobcích mohou mít za následek alergické reakce.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Vepřům, telatům i hovězímu dobytku se přidávají do krmiva potravinové doplňky

Některá aditiva se do našich potravinových zdrojů dostávají nepřímo.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Co to je tatrazin? Slyšel jsem, že se jedná o látku, která může být nebezpečná…

Tatrazin je žluté syntetické barvivo, které dokáže u citlivých lidí vyvolat svědění, kopřivku, rýmu a astma. Lidé, kteří...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
|< < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 > >|