Výživová poradna

Vláknina pro zdraví
Na konci devatenáctého století začaly moderní mlýny odstraňovat z pšeničného zrna otruby a klíček a – namísto dosavadní...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Polévky – v létě mohou stačit…
Polévky připravujte spíše než z vody ze zeleninového bujónu. Jako zeleninový vývar může posloužit něco tak jednoduchého, jako...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Český chléb schází na úbytě
Bochníky, co jsou schválně nedopečené, pytle nacpané enzymy a přídavnými látkami (tzv. éčka) ve skladech a starý chléb...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Je pravda, že je nezdravá konzumace cibule před spaním?
Konzumace cibule před spaním není nezdravá, ale vzhledem na to, že je náročnější na trávení, může to u některých lidí...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Dá se na kokosovém oleji smažit?
Chtěl bych se zeptat, jaký máte názor na používání kokosového oleje na vaření, fritování?Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Máslo nebo margarín?
Mám na vás malou otázku. Velmi stručně - roky jídávám jen čerstvé máslo, ale v jedné relaci v televizi jsem se dozvěděla, že...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Umělá sladidla a řepný cukr
V čem a jakým způsobem nahrazují umělá sladidla řepný cukr?Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře
Hned to bude
Zvuk, který vydávají potraviny při kousání, je pro nás možná stejně důležitý jako chuť vůně a vzhled.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie
Není sladké jako sladké...
Většina lidí má ráda sladké. Chuť na sladké nebylo však vždy tak lehké uspokojit jako v posledních dvou stech letech, kdy se...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Umělá sladidla mohou projímat
Je pravda, že umělá sladidla mohou v nadměrném množství působit jako projímadla?Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře