Potraviny | Prameny zdraví

Potraviny

Nebojte se ořechů

V zimním období možná častěji než jindy ležely u vás na stole ořechy. A já se vás teď pokusím přesvědčit, abyste se do nich na …

Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie

Zelená síla pro budoucnost

Měla babička pravdu, když nás nutila jíst každý den něco zeleného? Zelená listová je doslova zlatým dolem živin a fytolátek. Proč …

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Články

Nechci-li konzumovat „klasický“ cukr, ale chci se vyhnout umělým sladidlům, jaké alternativy můžu využít?

Med, javorový sirup, nerafinovaný hnědý cukr, sladké druhy ovoce, třtinovou melasu, ječmenný slad, jablečné a jiné ovocné sirupy.

Rubrika: Sladidla | Typ článku: Rady lékaře

Skořice dražší nad zlato

Ve starověku byla skořice drahocennější než zlato a považována za vhodný dar pro panovníky. Plinius st. ocenil v 1. st. n. l. …

Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články

Tymián, nejen do rajské omáčky

To jsem takhle čekala v Chorvatsku v Primoštenu u osla (tam si lidé dávají sraz asi jako v Praze „u koně“) a najednou mě přímo …

Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie

Snížením glykotoxinu k prevenci Alzheimerovy choroby

Každý z nás má zhruba 9,6 miliard kilometrů DNA. Jak naše tělo toto množství organizuje, aby zabránilo zamotání? Existují …

Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články

Hřebíček, pro zuby i proti migréně

Hřebíček používáme k ochucení máku nebo do povidel či do perníku.

Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články

Jezte ořechy, prodloužíte si život

Někdy se zdá, že dny nejsou dost dlouhé na to, abychom všechno stihli. Co kdybychom se přestali snažit prodloužit své dny a místo …

Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Články

Celer: při dně a revmatismu

Celer – to není jen zelenina, na kterou si vzpomeneme, až když chceme udělat svíčkovou nebo když na Vánoce chystáme bramborový …

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Články

Kokosový tuk není hlavním viníkem

Mnohé organizace dnes varují před konzumací kokosového tuku. Kokosový tuk má však na svědomí pouze zlomek spotřeby nasycených …

Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Rady lékaře
1 2 3 452