Kamut - má více minerálů než ostatní obilí a přijatelnější lepek
Kamut je něco jako šlechtic mezi pšenicí. Je však lépe stravitelný. Dokonce i jeho lepek je «hodný». Ne že bych si troufla říci, …
Kamut je něco jako šlechtic mezi pšenicí. Je však lépe stravitelný. Dokonce i jeho lepek je «hodný». Ne že bych si troufla říci, …
„Hrách a kroupy, to je hloupý, to my máme každý den…“ posteskl si kdosi v již zmiňované lidové písničce. Možná mu to nechutnalo, …
Dali byste si škubánky, ale z nějakého důvodu nemůžete nebo nechcete použít brambory? Udělejte si jáhlové škubánky. Jak název …
Když jíte zrno nezpracované (i když vše důkladně sežvýkáte), kousky celých semen a zrn se dostanou společně se škrobem až do …
Tsampa je tradiční tibetský pokrm s tisíciletou historií, který se vyrábí namletím praženého ječmene a vyznačuje se jemnou …
Amo, amare… Tohle latinské slovo znamená milovat, míti rád. I vy si možná oblíbíte amarant čili laskavec, což je přímo zázračně …
Lidé mají občas tendenci zesměšňovat to, co neznají, zdravou stravu pokládají za módní výstřelek a prohlašují, že oni žádné zrní …
Kamut je starodávným druhem pšenice, která nebyla dotčena moderními zemědělskými postupy, pro něž je charakteristické, že chuť a …
Zrniny, to jsou u nás hlavně obiloviny. Pšenice, žito, oves, rýže, ječmen, pohanka... a všechny potraviny z nich, tedy hlavně …
cibule nakrájená š (1 š = 2 dl), olej slunečnicový 1 pl, voda 2 pl, solčanka 2 čl, kořenová zelenina a hrášek 1 š, paprika mletá …