Studie | Prameny zdraví

Studie

Mléko a mléčné výrobky nechrání kosti

Mléčné výrobky a vápník nechrání před únavovými zlomeninami. Tyto výzkumné závěry byly zveřejněny v prestižním časopise Archives …

Rubrika: Osteoporóza | Typ článku: Studie

Nekalorická sladidla mohou pomoci při hubnutí

Nekalorická sladidla mohou být prospěšná (pokud tedy jejich použití není omluvou pro následné přejídání sladkostmi). Pod tento …

Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Studie

Crohnova choroba a bakteriální infekce

Crohnova choroba je chronické zánětlivé onemocnění střeva provázené bolestmi břicha, průjmem, ztrátou hmotnosti, teplotou, …

Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: Studie

Akutní kašel a antibiotika

Věčná otázka k diskuzi – antibiotika ano, či ne? Ty, kteří se trochu vyznají, asi zaskočil název tohoto článku, neboť vědí, že …

Rubrika: Léky | Typ článku: Studie

Nízkotučné mléčné výrobky snižují riziko cévní mozkové příhody

V dosud největší studii, která sledovala souvislost mezi konzumací mléčných výrobků s různým obsahem tuku a rizikem cévní mozkové …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Dívky, kouření vám ničí kosti!

Osteoporóza neboli „řídnutí kostí“ je vážnou celosvětovou epidemií a následky této nemoci jsou závažné nejen pro jednotlivce …

Rubrika: Osteoporóza | Typ článku: Studie

Studené pracoviště rovná se nižší výkonnost

Jestli jste se jako zaměstnavatel rozhodli šetřit peníze tím, že snížíte nastavení termostatu na vašem pracovišti, nemusí se vám …

Rubrika: Životní styl | Typ článku: Studie

Velikost láhve hraje roli

Je známo, že z nadměrně boubelatých kojenců vyrůstají tlusté děti. U dětí, které dostávají umělou kojeneckou výživu, může hrát …

Rubrika: Zdraví dětí | Typ článku: Studie

Doteky jsou důležité – i pro králíky

Vědci převedli skupinu králíků na dietu s vysokým obsahem cholesterolu. Předpokládali, že se u všech rozvine srdeční onemocnění. …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Mírné omezení kalorií zlepšuje kvalitu života

Výzkumníci rozdělili 220 zdravých dobrovolníků na dvě skupiny. V první skupině konzumovali účastníci studie po dva roky o 25 % …

Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Studie
1 2 3 4160