Studie | Prameny zdraví

Studie

I málo masa škodí…

Aby se ukázalo, jaký efekt má na nemocnost konzumace masa, vědci studovali bývalé vegetariány.

Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Studie

Léky vs. celozrnné obiloviny

Léky na vysoký krevní tlak snižují nebezpečí infarktu v průměru o 15 % a rizi­ko mrtvice o 25 %. Vědci však zjistili, že celozrnné …

Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Studie

S droždím za lepší náladou

Běžci, kteří dostávali čtyři týdny po závodu denně přibližně lžičku potravi­nářského droždí, měli poloviční výskyt chorob horních …

Rubrika: Stres a psychika | Typ článku: Studie

S fytáty proti rakovině i osteoporóze

U těch, kteří jedli alespoň jednou týdně červené maso, hrozilo dvojnásobné riziko rakoviny tlustého střeva a konečníku, u těch, …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Nepřeceňujeme rybí tuk?

Systematická studie a meta-analýza publikované v Journal of the American Medical Association sledo­valy všechny významné …

Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Studie

Maso a ledvinové kameny

Lidem, kterým se tvoří ledvinové kameny, se obvykle radí, aby omezili konzumaci červeného masa. Co ale ku­řata či ryby? Na tuto …

Rubrika: | Typ článku: Studie

S kapustou proti infekcím?

Kapusta nejenže patří k potravinám s nejvyšším obsahem živin, ale zřejmě také pomáhá tělu bojovat s infekcí.

Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: Studie

Léčba Alzheimerovy choroby šafránem

Zjistilo se, že koření, získávané z květu šafránu seté­ho, pomáhá potlačovat příznaky Alzheimerovy choroby. Během šestnáct týdnů …

Rubrika: Náš mozek | Typ článku: Studie

Dobrá zpráva pro milovníky citrusů

Konzumace citruso­vých plodů je dávána do spojitosti se sníženým rizikem mozkové mrtvice. Klíčem k řešení je fytonutrient obsažený …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Riziko astmatu u dospívajících

Úroveň výskytu astmatu se v různých oblastech světa podstatně liší.

Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Studie
1 2 3 4170