Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Obilniny

V čem spočívá tajemství úspěchu ovsa jako mimořádně zdravé potraviny?

Především ve vláknině, kterou oves obsahuje. Vlákninu můžeme rozdělit do dvou základních skupin. Do té první patří vláknina...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Poradna výživy

Existují vědecké důkazy, které by potvrzovaly prospěšné účinky konzumace ovsa?

Jako zázračné jídlo, které dokáže snížit vysokou hladinu cholesterolu v krvi, se oves v krátké době stal miláčkem médií a...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Poradna výživy

Hato mugi

Je obilovina podobná ječmenu (známá i pod názvem "Jobovy slzy").Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Oves

V některých středoevropských zemích dávají lidem trpícím nervozitou nebo nespavostí do postelí matrace plněné senem z ovsa....Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Žito

Žito je svým složením podobné pšenici, ale má více proteinů a vlákniny. Obsahuje hodně sacharidů, z nichž největší část...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Ječmen

Složení celozrnného nebo čištěného ječmene se až na několik drobností velmi podobá složení pšenice. Procentuální podíl...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Rýže

Rýži se říká chléb Asie. Většina její produkce, asi 500 milionů metrických tun ročně, pochází z Číny, Indie, Bangladéše...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Kukuřice

Na obou amerických kontinentech od Chile po Kanadu pěstovali a jedli kukuřici již ve starověku. V 16. století ji Španělé přivezli...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Pšenice

Planeta Země každý rok vydá 600 milionů tun pšenice, které poskytnou potravu miliardám lidí. Téměř čtyři tisíce let poté, co...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Pšeničné klíčky

Klíček je část zrna, která je nejbohatší na živiny a aktivní látky, a to zejména na proteiny, které jsou hodnotnější než...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie
|< < 1 2 3 4 5 6 > >|