Ostatní potraviny | Prameny zdraví

Ostatní potraviny

Jsou tuky škodlivé?

Přibírá se z tuků? Máme se jim úplně vyhýbat? Ne, ano i ne a určitě ne. Rozeberme si to ale postupně. Tuky jsou důležitou složkou …

Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Články

Rozmarýn nejen při trávicích problémech

Rozmarýn byl dobře známý již starověkým Řekům a Římanům. V tehdejším světě požíval rozmarýn reputaci, že zlepšuje paměť a …

Rubrika: Bylinky | Typ článku: Přírodní léčba

Jak nejlépe zacházet s tuky ve stravě?

Potraviny duste na olivovém oleji. Připravujte si vlastní dresink s olivovým olejem (bez smetany a vajec). Do salátů namísto …

Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Články

Hřebíček - pro zuby i proti migréně

Hřebíček používáme k ochucení máku nebo do povidel či do perníku. Nedovedeme si bez něj představit svařené víno.

Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie

Dobromysl - pro dobrou mysl i proti kašli

Jak už název napovídá, dobromysl navozuje dobrou mysl. Má spoustu dalších názvů, většina z nich je lichotivých. Někde jí říkají …

Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie

Nechci-li konzumovat „klasický“ cukr, ale chci se vyhnout umělým sladidlům, jaké alternativy můžu využít?

Med, javorový sirup, nerafinovaný hnědý cukr, sladké druhy ovoce, třtinovou melasu, ječmenný slad, jablečné a jiné ovocné sirupy.

Rubrika: Sladidla | Typ článku: Rady lékaře

Skořice dražší nad zlato

Ve starověku byla skořice drahocennější než zlato a považována za vhodný dar pro panovníky. Plinius st. ocenil v 1. st. n. l. …

Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články

Tymián, nejen do rajské omáčky

To jsem takhle čekala v Chorvatsku v Primoštenu u osla (tam si lidé dávají sraz asi jako v Praze „u koně“) a najednou mě přímo …

Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie

Snížením glykotoxinu k prevenci Alzheimerovy choroby

Každý z nás má zhruba 9,6 miliard kilometrů DNA. Jak naše tělo toto množství organizuje, aby zabránilo zamotání? Existují …

Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články

Hřebíček, pro zuby i proti migréně

Hřebíček používáme k ochucení máku nebo do povidel či do perníku.

Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články
1 2 3 416