Houby | Prameny zdraví

Houby

Mohou se houby vícekrát ohřívat?

Houby se opravdu nedoporučuje vícekrát ohřívat.

Rubrika: Houby | Typ článku: Rady lékaře

Žampiony

Žampiony jsou velmi oblíbené pro svoji příjemnou chuť. K přípravě jídel se jich začalo používat začátkem 20. století a od tebe …

Rubrika: Houby | Typ článku: Encyklopedie

Shiitake

Jsou usušené malé japonské houby s bílou nožičkou a hnědým kloboučkem. Jsou tradičním doplňkem japonských specialit. Byl dokázán …

Rubrika: Houby | Typ článku: Encyklopedie

Doma sníme hodně hub. Co z nich naše tělo získá?

Hlíva ústřičná například obsahuje hodně pektinu, který snižuje hladinu cholesterolu.

Rubrika: Houby | Typ článku: Rady lékaře

Četl jsem, že žampióny v syrovém stavu jsou toxické. Je to pravda?

Částečně. Obsahují hydraziny, které jsou podezřelé z kancerogenity, ale dávka syrových žampiónů na vyvolání rakovinných změn v …

Rubrika: Houby | Typ článku: Rady lékaře

Houby nejsou na houby

Lidstvo je po celé období své existence vystaveno interakcím celé řady mikroorganismů a chemických sloučenin, které se v přírodě …

Rubrika: Houby | Typ článku: Články