Okořeňte si život
Vědci srovnávali působení kuřecího masa – jednou bez koření a jednou se směsí devíti bylinek a koření. Použili bylinky a koření, …
Vědci srovnávali působení kuřecího masa – jednou bez koření a jednou se směsí devíti bylinek a koření. Použili bylinky a koření, …
Co má tohle koření společného se senem? Tato rostlina se skutečně pěstuje i jako pícní rostlina. V kuchyni však používáme …
Rozmarýn byl dobře známý již starověkým Řekům a Římanům. V tehdejším světě požíval rozmarýn reputaci, že zlepšuje paměť a …
Hřebíček používáme k ochucení máku nebo do povidel či do perníku. Nedovedeme si bez něj představit svařené víno.
Jak už název napovídá, dobromysl navozuje dobrou mysl. Má spoustu dalších názvů, většina z nich je lichotivých. Někde jí říkají …
Ve starověku byla skořice drahocennější než zlato a považována za vhodný dar pro panovníky. Plinius st. ocenil v 1. st. n. l. …
To jsem takhle čekala v Chorvatsku v Primoštenu u osla (tam si lidé dávají sraz asi jako v Praze „u koně“) a najednou mě přímo …
Každý z nás má zhruba 9,6 miliard kilometrů DNA. Jak naše tělo toto množství organizuje, aby zabránilo zamotání? Existují …
Hřebíček používáme k ochucení máku nebo do povidel či do perníku.
Dobromysl je bylina tak bohatá na antioxidanty, že se vědci rozhodli vyzkoušet, zda dokáže snížit negativní účinky radiace na DNA …