Ostatní potraviny

Co více prospívá zdraví – vaječný bílek nebo žloutek?
Když oddělíme vaječné bílky od žloutků, oddělíme tím vlastně bílkovinu, která se koncentruje v bílku, od tuku a cholesterolu...Rubrika: Vejce | Typ článku: Poradna výživy
Vaječná bílkovina je nejkvalitnější bílkovina. Je to tak?
Vejce jsou propagovány pro svoji perfektní sestavu esenciálních aminokyselin nalézajících se v jejich bílkovině. Když však byly...Rubrika: Vejce | Typ článku: Poradna výživy
Existují studie, které prokazují zdravotní vhodnost konzumace vajec?
Průmysl výroby vajec finančně podpořil řadu studií, jejichž cílem bylo prokázat, že cholesterol obsažený ve vejcích nezvyšuje...Rubrika: Vejce | Typ článku: Rady lékaře
Jaká je pravda o vejcích? Jsou zdravá?
Vejce se ve většině případů konzumují v neoplodněném stavu. Oplodnění vejce podstatně nezmění jeho výživovou kvalitu.Rubrika: Vejce | Typ článku: Poradna výživy
Wakame
Wakame je dlouhá řasa s temně zelenými listy, rostoucí v okolí ostrova Hokkaidó. Wakame je nepostradatelnou součástí japonské...Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: Recepty
Nori
Nori je jedna z nejrozšířenějších mořských řas; vyniká svou výbornou chutí. Nutriční hodnoty nori jsou jedinečné. Nori mj....Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: Encyklopedie
Laminaria
Mořská řasa Laminaria je původem z Činy, kde je známá pod názvem mořská kapusta.Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: Encyklopedie
Kombu
Kombu (u nás je známá také pod názvem kelp) je hlubokomořská řasa rostoucí v čistých, chladných vodách severu.Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: Encyklopedie
Iziki
Iziki jsou provázkovité černé řasy rostoucí na ponořených skalách pacifického pobřeží Japonska.Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: Encyklopedie
Arame
Arame, která má velmi jemnou chuť i aroma, roste hojně na pobřeží japonského ostrova Izu. Arame se sbírá ručně, potom se sedm...Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: Encyklopedie