Ostatní potraviny

Saturejka
Používá se čerstvá nať a lístky. Po usušení její vůně ještě zesílí. Přidáváme ji do luštěnin, polévek, salátů, k...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie
Rozmarýn
Rozmarýn pěstujeme v květináči. Přes léto může být venku, ale nesnáší mrazy. Jako koření používáme čerstvé nebo sušené...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie
Spirulina chráni před vlivy radiace
Spirulina je modrozelená řasa známá svojí náročností na čistotu prostředí ve kterém žije. Je zdrojem přirozených, lehce...Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: Encyklopedie
Sladovit
Je sušený a zdravý přírodní výtažek z naklíčeného ječmene, sladu. Používá se jako sladidlo. Ve 100 gramech jemně...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie
Mořská řasa spirulina stabilizuje krevní cukr
Spirulina je jednobuněčná modrozelená řasa mikroskopické velikosti a spirálovitého tvaru. Odtud tedy její název. Daří se jí v...Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: Encyklopedie
Sladěnka
Je výtažek získaný z ječmene nebo rýže, podobný hustšímu medu, který lze používat ke slazení dezertů i k pečení.Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie
Shiitake
Jsou usušené malé japonské houby s bílou nožičkou a hnědým kloboučkem. Jsou tradičním doplňkem japonských specialit. Byl...Rubrika: Houby | Typ článku: Encyklopedie
Proč je dobré brambory nejprve uvařit ve slupce a teprve potom je nakrájet?
Když brambory nejprve nakrájíte a potom vaříte – a to ještě ve slané vodě – draslík z nich se vyplaví do vody a do brambor se...Rubrika: Brambory | Typ článku: Poradna výživy
Nigari
Nigari je druh krystalizované mořské soli, který se používá při výrobě kvalitních sojových sýrů tofu.Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie
Kuzu
Kuzu je škrob, získaný z kořene japonského stromu.Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie