Ostatní potraviny

Čtvrt lžičky kurkumy denně do jídla – i u nás?
Vědci z Andersonova centra pro výzkum rakoviny v Texasu zkoumali účinky kurkumy in vitro proti sedmi různým lidským rakovinným...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Studie
Rostlinné tuky jsou nejlepší
Začátkem června 2016 byla publikována dosud nejrozsáhlejší epidemiologická studie, která zkoumala vliv konzumace různých druhů...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Studie
Kurkuma, královna koření?
Dám vám jednoduchou radu: když vybíráte zdravé potraviny, používejte své smysly. K pestrobarevným plodům vystaveným v...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články
Skořice pomáhá při cukrovce
Skořice je známá už celá staletí – jako koření i pro své zdravotní účinky. Staří Egypťané ji používali při...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články
Vejce pro našince
Podle zprávy American Egg Board se v roce 2014 v USA „více než zdvojnásobil nárůst tržeb oproti roku 2013 a USDA poukazuje na...Rubrika: Vejce | Typ článku: Články
Inspirace pro výběr zdravých tuků
Ořechy a semena jezte denně, jedná se o nejlepší zdroje tuků na této planetě.Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Články
Pokud mléčné výrobky, pak jedině nízkotučné
V dosud největší studii, která sledovala souvislost mezi konzumací mléčných výrobků s různým obsahem tuku a rizikem cévní...Rubrika: Ostatní potraviny | Typ článku: Články
Stévie má zelenou
Stévie pochází z pralesů jižní Ameriky, kde ji objevili místní Indiáni a jejími lístky si sladili nápoje či jídlo. Používali...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Články
Koriandr pomáhá při zánětech kloubů a revmatismu
Koriandr je koření, které uvádí i Bible. Pokrm, který Bůh seslal lidu izraelskému (mana nebeská) byl jako koriandrové semeno...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie
Kopřiva pročisťuje, doplňuje vitamíny a minerály
Dřív by mi přišlo hanba, kdybychom měli na zahrádce kopřivy. Dnes si někde v rohu rozhodně nějakou nechám. Je to výborná...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie