Čtvrt lžičky kurkumy denně do jídla – i u nás? | Prameny zdraví

Čtvrt lžičky kurkumy denně do jídla – i u nás?

Vědci z Andersonova centra pro výzkum rakoviny v Texasu zkoumali účinky kurkumy in vitro proti sedmi různým lidským rakovinným buňkám.

Čtvrt lžičky kurkumy denně do jídla – i u nás?

Rubrika: Bylinky | Typ článku: Studie

Přímo zázračně působilo toto koření proti rakovině prsu. Kurkuma působila ale i proti rakovině slinivky, tlustého střeva, mnohočetnému myelomu či myelodní leukémii – a to lépe než samotný její žlutý pigment, kurkumin.

Podle výsledků předchozích studií kurkumin pomáhá při prevenci a léčbě plicních chorob, mozkových onemocnění a různých druhů onkologických chorob. Zdá se, že kurkumin také dokáže urychlit rekonvalescenci po operacích.

Počet přečtení: 217 Datum: 25. 9. 2018