Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Mořské řasy

Mořské řasy jsou zdrojem potravy lidstva již od pradávna. Například v Japonsku jsou po staletí používány stejně běžně jako zahradní zelenina.
|
Typ článku: Články

Mořské řasy jsou nejčistším, nejkvalitnějším a nejsnáze využitelným zdrojem lehce stravitelných bílkovin a uhlovodanů. Dodávají tělu vitamíny A, B-2, B-12 a C. Jsou mimořádně ceněny pro vysoký obsah minerálních látek – zejména vápníku, dále zinku, železa, hořčíku, jódu, chromu a sodíku, jichž obsahují deset až dvacetkrát více než zelenina.

Zatímco mnozí odborníci zabývající se oblastí výživy začínají dnes uznávat skutečnost, že vápník z mléka je pro lidský organismus prakticky nevyužitelný, vápník z mořských řas je naopak využitelný beze zbytku. Minerály a enzymy, které řasy obsahují, napomáhají tělu při rozpouštění tuků a hlenů vznikajících nadměrnou spotřebou kyselinotvorných potravin – cukru, masa, mléka, mléčných a moučných výrobků. Řasy působí zásadotvorně.

MOŘSKÉ ŘASY NAPOMÁHAJÍ TĚLU PŘI ROZPOUŠTĚNÍ TUKŮ A HLENŮ VZNIKAJÍCÍCH NADMĚRNOU SPOTŘEBOU KYSELINOTVORNÝCH POTRAVIN

Mořské řasy mají schopnost eliminovat vliv radioaktivních a chemických látek. Odnímají z organismu těžké kovy: olovo, rtuť, kadmium a další, jsou velmi dobrým čisticím prostředkem pro naše těla zanesená odpady z nevhodné stravy.

Požívání mořských řas snižuje hladinu cholesterolu v krvi, napomáhá zlepšovat stav při řadě civilizačních chorob – vysokém krevním tlaku, arterioskleróze, alergiích, revmatismu, nervových a gynekologických poruchách. Je možné je používat i preventivně.

IZIKI pro svůj růst potřebují sluneční svit. Rostou obvykle v hloubkách jednoho až dvou metrů, sklízejí se jednou ročně na jaře. IZIKI jsou sušeny teplým vzduchem, poté jsou namáčeny ve šťávě z mořských řas ARAME a teprve potom se suší na slunci.

Počet přečtení: 47
Datum: 23. 10. 2025

Mohlo by vás zajímat

WakameNoriLaminariaKombu