Stravování
Zahušťování polévek a omáček
Z kukuřičného škrobu a malého množství vody (obvykle čtvrt až půl šálku) vytvořte řídkou pastu. Jedna až tři polévkové...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživyCo se děje, když polykáme?
„Nevím, co se mnou je, ale necítím se dobře," řekla mi Margarert Masonová. „Problémy začaly, když jsem před rokem změnila...Rubrika: Stravování | Typ článku: ČlánkyVaření zeleniny
Téměř všechny druhy zeleniny můžete zařadit do jedné ze tří skupin v závislosti na tom, jak dlouho trvá, než se uvaří. Čas...Rubrika: Stravování | Typ článku: ČlánkyFast food - příznak doby
Zdá se, že provozovny rychlého občerstvení jsou dnes doslova na každém rohu. Statistiky ukazují, že ženy, které se často...Rubrika: Stravování | Typ článku: ČlánkyRůzné druhy přejídání
Tomáš Akvinský, jeden z největších středověkých filozofů, byl toho názoru, že přejídání neznamená pouze konzumování...Rubrika: Stravování | Typ článku: ČlánkySkladování potravin
Výrobky z obilovin, zelenina i ovoce se uchovávají daleko snadněji než živočišné produkty. Fazole, hrách i čočka se bez...Rubrika: Stravování | Typ článku: ČlánkyJaký je rozdíl mezi krupicí a normální moukou?
Chci se zeptat - mám velmi rád grahamové suchary z Kauflandu, které mají složení celozrnná pšeničná krupice (59 %), celozrnná...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékařeJak mít se zdravou stravou úspěch u členů své rodiny
Než si člověk zvykne na nové chutě, zabere to trochu času. Pokud chcete změnit stravovací návyky členů vaší rodiny...Rubrika: Stravování | Typ článku: ČlánkySlow Food se šíří i u nás
Hnutí Slow Food založil v roce 1986 italský novinář a gastronom Carlo Petrini jako odezvu na otevření nové pobočky nadnárodního...Rubrika: Stravování | Typ článku: ČlánkyČtou zákazníci etikety na výrobcích?
Celonárodní výzkum (NHANES) ukázal, že pouze 61 % Američanů si zkontroluje výživové hodnoty výrobku uvedené na etiketě.Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie