Strava

Arašídů se nemusíte bát
Vědci z Harvardovy univerzity se v Nurses‘ Health Study ptali účastnic na jejich obvyklou konzumaci arašídového másla.Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Studie
Čas k dílu, čas k jídlu
Také se každý rok nemůžete dočkat první jarní zeleniny a pozorně sledujete, jak salát na záhonku nabírá tvar hlavičky a...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Okořeňte si život
Vědci srovnávali působení kuřecího masa – jednou bez koření a jednou se směsí devíti bylinek a koření. Použili bylinky a...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Poradna výživy
Efekt druhého jídla
Čočka je drobnozrnným druhem luštěnin. Slávu získala v roce 1982, kdy byl objeven „čočkový efekt“ neboli schopnost čočky...Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Poradna výživy
Luštěniny v konzervách
Luštěniny v konzervách jsou pohodlné, ale mají stejný obsah živin jako ty, které si uvaříme doma?Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Poradna výživy
Jak se zbavit pesticidů?
Pokud opláchneme ovoce nebo zeleninu pod tekoucí vodou, odstraníme tím asi polovinu zbytkových pesticidů. A co zbytek?Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy
Zmražené vs. čerstvé ovoce
Má zmražené ovoce stejný obsah nutrientů jako čerstvé? Studie věnované třešním a višním, brusinkám a jahodám naznačují...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Poradna výživy
Řecké seno pískavice
Co má tohle koření společného se senem? Tato rostlina se skutečně pěstuje i jako pícní rostlina. V kuchyni však používáme...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie
I málo masa škodí…
Aby se ukázalo, jaký efekt má na nemocnost konzumace masa, vědci studovali bývalé vegetariány.Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Studie
Chcete ušetřit na vaření? Tady jsou tři jednoduché tipy!
Patříte mezi vášnivé milovníky vaření, ale zároveň neradi utrácíte? Ušetřit v kuchyni můžete hned několika způsoby....Rubrika: Stravování | Typ článku: Články