Více draslíku, méně mrtvice
Přehled studií o vztahu mezi draslíkem a mozkovou mrtvicí dospěl k závěru, že zvýšení příjmu draslíku o 1 640 mg je spojeno s 25% poklesem rizika mrtvice.
Rubrika: Vitamíny a minerály
| Typ článku: Poradna výživy
Banány, o kterých si obvykle myslíme, že vynikají obsahem draslíku, nepatří podle databáze Ministerstva zemědělství USA ani do první tisícovky potravin s vysokým obsahem draslíku: dostaly se až na pozici 1611, těsně za čokoládu s arašídy. Museli byste sníst dvanáct banánů denně, abyste se dostali na naprosté minimum doporučené spotřeby draslíku.
Které potraviny jsou opravdu bohaté na draslík? K nejzdravějším zdrojům patří listová zelenina, luštěniny a sladké brambory.
Počet přečtení: 584
Datum: 12. 10. 2022