Více draslíku, méně mrtvice | Prameny zdraví

Více draslíku, méně mrtvice

Přehled studií o vztahu mezi draslíkem a mozkovou mrtvicí dospěl k závěru, že zvý­šení příjmu draslíku o 1 640 mg je spojeno s 25% poklesem rizika mrt­vice.

Více draslíku, méně mrtvice

Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy

Banány, o kterých si obvykle myslíme, že vynikají obsahem draslí­ku, nepatří podle databáze Ministerstva zemědělství USA ani do první tisícovky po­travin s vysokým obsahem draslíku: dostaly se až na pozici 1611, těsně za čoko­ládu s arašídy. Museli byste sníst dvanáct banánů denně, abyste se dostali na naprosté minimum doporučené spotřeby draslíku.

Které potraviny jsou opravdu bohaté na draslík? K nejzdravějším zdrojům patří listová zelenina, luštěniny a sladké brambory.

Počet přečtení: 311 Datum: 12. 10. 2022