Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Celá naše rodina má ráda luštěniny, ale trpíme průvanem, když po nich musíme ustavičně větrat.

Luštěniny obsahují oligosacharidy (rafinózu, stachyózu), které člověk nedokáže strávit, ale baktérie žijící v jeho střevě ano. Výsledkem snažení a množení se baktérií je velké množství plynů.
Rubrika: Luštěniny
|
Typ článku: Poradna výživy

Poradím vám, jak uvařit luštěniny tak, abyste neprochladli od toho větrání: Přebrané luštěniny zalijeme vodou, necháme tři minuty povařit, potom na hodinu odstavíme. Vodu slijeme, luštěniny opět zalijeme čistou vlažnou vodou a necháme přes noc stát v ledničce. Před vařením vodu opět slijeme, přidáme čistou a uvaříme. Zkuste to a budete překvapeni. Funguje to, řekla i moje kamarádka – moderátorka z televize.

MUDr. Igor Bukovský, vědecký pracovník FÚ LF UK v Bratislavě, odborník v oblasti výživy a prevence chorob

Počet přečtení: 3921
Datum: 25. 11. 2007