Celá naše rodina má ráda luštěniny, ale trpíme průvanem, když po nich musíme ustavičně větrat.
Luštěniny obsahují oligosacharidy (rafinózu, stachyózu), které člověk nedokáže strávit, ale baktérie žijící v jeho střevě ano. Výsledkem snažení a množení se baktérií je velké množství plynů.
Rubrika: Luštěniny
| Typ článku: Poradna výživy
Poradím vám, jak uvařit luštěniny tak, abyste neprochladli od toho větrání: Přebrané luštěniny zalijeme vodou, necháme tři minuty povařit, potom na hodinu odstavíme. Vodu slijeme, luštěniny opět zalijeme čistou vlažnou vodou a necháme přes noc stát v ledničce. Před vařením vodu opět slijeme, přidáme čistou a uvaříme. Zkuste to a budete překvapeni. Funguje to, řekla i moje kamarádka – moderátorka z televize.
MUDr. Igor Bukovský, vědecký pracovník FÚ LF UK v Bratislavě, odborník v oblasti výživy a prevence chorob
Počet přečtení: 3921
Datum: 25. 11. 2007