Ořechový parmezán
Toto ochucovadlo má sýrovou příchuť, a proto se dobře hodí na těstoviny, jídla z obilovin, saláty a chuťovky, jako jsou například …
Toto ochucovadlo má sýrovou příchuť, a proto se dobře hodí na těstoviny, jídla z obilovin, saláty a chuťovky, jako jsou například …
Tuto kořenící směs mám stále po ruce, abych s ní mohl ochucovat jídla místo soli.
Místo citronové či limetkové šťávy zkuste do receptů používat tyto plody celé, ale oloupané a rozmačkané – představují tak …
Sladidla, jimž na potravinovém semaforu svítí zelená, je trochu obtížnější nalézt. Domácí datlový sirup je jedním z nich. Naší …
Není chléb jako chléb. «Svatojánský chléb» vlastně není žádný chleba, nazývají se tak tmavohnědé, ploché lusky rohovníku obecného. …
Jelikož se lahůdkové droždí rozpouští, tato směs dodá krémovitou konzistenci každému teplému jídlu, které jí posypete. Chuťově se …
I když jsou některé kupované druhy kari koření docela dobré, tato směs pokrmům dodá pikantní, věrohodně indickou chuť. Připravte …
500 g celozrnné pšeničné mouky, 150 g rostlinného tuku Provamel, asi 300 ml sodovky, sůl, semínka podle chuti na posypání (mák, …
1 š sušené mrkve, 1 š sušené petržele, 3/4 š sušené cibule, 1/3 š sušené petrželové natě, 1 š soli
10 čl sezamových semínek, 2 čl mořské soli