Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Potraviny

V čem a jakým způsobem nahrazují umělá sladidla řepný cukr?

Vytvářejí v našem mozku (i když byste přísahali, že je to na jazyku) vjem sladké chuti, který je v případě používaných...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Rady lékaře

S fytoterapií proti migréně

Mnoho léků, které nabízí farmaceutický průmysl, obsahuje účinné látky z léčivých rostlin. Tyto látky lze však získat i...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Přírodní léčba

Jaké je složení umělých sladidel a jaké druhy se nejčastěji používají v potravinářském průmyslu?

Jsou to alkoholické cukry (xylitol, sorbitol, erytritol, manitou) a k jiným nejpoužívanějším patří zejména aspartam, neotam...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Rady lékaře

Náhradní sladidla

Náhradní (také „umělá") sladidla jsou látky, které se používají jako náhrada klasického cukru (sacharózy), protože jsou z...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Poradna výživy

Mohou se houby vícekrát ohřívat?

Houby se opravdu nedoporučuje vícekrát ohřívat.Rubrika: Houby | Typ článku: Rady lékaře

Tymián

Sladce vonící tymián je bohatý na antioxidanty a vyniká silnými antibakteriálními účinky. Vzhledem k těmto vlastnostem...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Přírodní léčba

Cibule a olympionici

Cibule byla už ve starém Egyptě tak cenná, že ji dělníci na stavbě pyramid dostávali jako součást výplaty (jak skvělé v...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Články

Mléčné souvislosti

Snad každý praktický lékař, který si trochu všímá souvislostí onemocnění se stravou, vám potvrdí, že mléko nedělá při...Rubrika: Mléko | Typ článku: Články

Bílý cukr

Složky přirozených potravin jsou ve vzájemném harmonickém poměru. To je důležité při trávení, kdy se navzájem doplňují....Rubrika: Sladidla | Typ článku: Poradna výživy

Šalvěj a mateřídouška

Jak šalvěj, tak mateřídouška jsou silně antiseptické a používají se jako účinná kloktadla při bolení v krku včetně...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Přírodní léčba
|< < 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 > >|