Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Potraviny

Druhy laktobacilů, které se používají při výrobě jogurtu a acidofilního mléka, se v lidských střevech nemnoží

Zajímavým typem „folklóru" spojeného s mléčnými výrobky jsou údajně prospěšné zdravotní účinky jogurtu a acidofilního...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře

Vybarvěte si mne do zdraví

„Klíčem k optimalizaci zdraví srdce je konzumace pestré škály druhů zeleniny," říká Melissa Ohlsonová, koordinátorka projektů...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Rady lékaře

Jako dítě jsem byl jen krátce kojen a brzy jsem byl převeden na náhražky na bázi kravského mléka. Nese to s sebou nějaká rizika?

U malých dětí, pro které je plnotučné kravské mléko nebo odtučněné mléko hlavní součástí jídelníčku, se může rozvinout...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře

Sýr - poněkud kyselý úsměv

V dnešní době je stále méně věcí svatých a nedotknutelných. Svoji aureolu ztrácejí nyní i sýry, užívané po dobu uplynulých...Rubrika: Mléko | Typ článku: Články

Zařadila jsem do své stravy nízkotučné mléčné výrobky. Udělala jsem dobře?

Jako odezvu na obavy z přítomnosti živočišných tuků, jež mají prokazatelnou souvislost se srdečním onemocněním, propaguje...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře

Mléko je bohatým zdrojem vitaminu D, který pomáhá předcházet křivici. To je jistě důležitý argument na podporu jeho užívání, že?

Mlékárenský průmysl přidává do mléka vitamin D, což má pomáhat v předcházení křivice. Křivice je nemoc, pro kterou jsou...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře

Kamut - prapůvodní obilí

Kamut je starodávným druhem pšenice, která nebyla dotčena moderními zemědělskými postupy, pro něž je charakteristické, že chuť...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Články

Vyloučení mléčných výrobků pomáhá předcházet výskytu ledvinových kamenů

Jídelníček obsahující velké množství vápníku podle některých vědců způsobuje zvýšený výskyt ledvinových kamenů.Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře

Je dobré při léčbě peptických vředech užívat podpůrně mléčné výrobky? Moje lékařka mi to doporučila…

Po dobu delší než sedmdesát let se jako léčba peptických vředů doporučovalo konzumovat mléčné výrobky v kombinaci s antacidy...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře

Obávám se, že kdybych přestala konzumovat mléko a mléčné výrobky, trpěla bych nedostatkem vápníku…

Mnoho lidí se obává, že strava bez mléčných výrobků povede k nemoci. Množství vápníku přítomné v potravě má však jen...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře