Jablko, vyčistí tělo, dodá vitaminy
Jablko si může dovolit snad každý. Obsahuje pektiny, tedy vlákninu, která výborně čistí střeva. Poskytne nám služby jako adsorpční …
Jablko si může dovolit snad každý. Obsahuje pektiny, tedy vlákninu, která výborně čistí střeva. Poskytne nám služby jako adsorpční …
Když se řekne chřest, jako by se ozvalo: afrodiziakum. Snad proto, že chřest čili špargl je bohatý na vitamin E, který leccos …
Čti čija. Semínka šalvěje hispánské se stávají celosvětovým hitem. To pro svůj obsah hodnotných živin i pro to, že mají bobtnavý …
Hřebíček používáme k ochucení máku nebo do povidel či do perníku. Nedovedeme si bez něj představit svařené víno.
Kdo se tváří kysele, možná proti nám nic nemá, jen je opravdu trochu kyselý. Možná by mu pomohly právě hrušky, protože ty jsou …
Ne nadarmo naši předkové dávali před Vánocemi naklíčit hrách. Říkali tomu pučálka. Napučený hrášek obsahuje spoustu vitaminu C a …
Kdyby vám někdo nabízel semínka či sazeničky zvláštního druhu tykve – dýně hokkaidó – neodmítejte. Pěstuje se stejně jednoduše …
Granátové jablko jsem viděla dozrávat na stromě v Praze na Žižkově! Ne, neměla jsem halucinace, byla to bonsaj v bytě jedné …
Kdybych neměla na vánočním stole sušené fíky, asi by mi něco chybělo. Čerstvé fíky taky mají něco do sebe. Obyvatelé teplých …
Fazole řadíme k luštěninám. Luštěniny jsou velice výživné. Obsahují hodně sacharidů, vitaminy B, minerály jako je fosfor, hořčík, …