Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Potraviny

Tuky a oleje

Kdyby se nám podařilo změnit složení tuků v naší stravě tak, že bychom požívali v podstatě pouze mononenasycené tuky a kromě...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Články

Čerstvé vs. sušené ovoce

Některé sušené ovoce je tak suché jako sušené hovězí maso. Sušení koncentruje kalorie.Rubrika: Ovoce | Typ článku: Články

Mořské řasy

Mořské řasy jsou zdrojem potravy lidstva již od pradávna. Například v Japonsku jsou po staletí používány stejně běžně jako...Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: Články

Citrusy chrání DNA

Když zahrnete do své stravy citrusovou kůru, přidáte do ní nejenom barvu, chuť a vůni, aroma a trochu kulinářského umu, ale také...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Rady lékaře

Chléb – boží dar?

Ubohou napodobeninou nazývá ve Velké Británii dobře známý autor dr. David Rubin dnešní bílý chléb: „Jedná se o bizarní...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Články

Hrách

Hrách byl znám už ve starověku. Do Evropy se přes Itálii dostal ve středověku.Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Články

Česnek, cibule a pórek

Česnek, cibule, pórek a další druhy cibulovité zeleniny mají speciální vlastnosti. Přesto chvilku vyčkejme. Je možné, že...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Fazole

Fazole pocházejí původně z tropické Ameriky. Dnes se ve světě pěstují ve více než 500 odrůdách.Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Články

Sladké brambory, batáty

Sladké brambory jsou jedním z mých oblíbených jídel.Rubrika: Brambory | Typ článku: Encyklopedie

Luštěniny

Luštěniny – strava chudých a moudrých. Potravina, která byla v poměrně nedávné minulosti vytlačena masem z našeho...Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Články
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >|