Potraviny

Tuky a oleje
Kdyby se nám podařilo změnit složení tuků v naší stravě tak, že bychom požívali v podstatě pouze mononenasycené tuky a kromě...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Články
Čerstvé vs. sušené ovoce
Některé sušené ovoce je tak suché jako sušené hovězí maso. Sušení koncentruje kalorie.Rubrika: Ovoce | Typ článku: Články
Mořské řasy
Mořské řasy jsou zdrojem potravy lidstva již od pradávna. Například v Japonsku jsou po staletí používány stejně běžně jako...Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: Články
Citrusy chrání DNA
Když zahrnete do své stravy citrusovou kůru, přidáte do ní nejenom barvu, chuť a vůni, aroma a trochu kulinářského umu, ale také...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Rady lékaře
Chléb – boží dar?
Ubohou napodobeninou nazývá ve Velké Británii dobře známý autor dr. David Rubin dnešní bílý chléb: „Jedná se o bizarní...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Články
Hrách
Hrách byl znám už ve starověku. Do Evropy se přes Itálii dostal ve středověku.Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Články
Česnek, cibule a pórek
Česnek, cibule, pórek a další druhy cibulovité zeleniny mají speciální vlastnosti. Přesto chvilku vyčkejme. Je možné, že...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie
Fazole
Fazole pocházejí původně z tropické Ameriky. Dnes se ve světě pěstují ve více než 500 odrůdách.Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Články
Sladké brambory, batáty
Sladké brambory jsou jedním z mých oblíbených jídel.Rubrika: Brambory | Typ článku: Encyklopedie
Luštěniny
Luštěniny – strava chudých a moudrých. Potravina, která byla v poměrně nedávné minulosti vytlačena masem z našeho...Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Články