Potraviny | Prameny zdraví

Potraviny

Mohou se houby vícekrát ohřívat?

Houby se opravdu nedoporučuje vícekrát ohřívat.

Rubrika: Houby | Typ článku: Rady lékaře

Tymián

Sladce vonící tymián je bohatý na antioxidanty a vyniká silnými antibakteriálními účinky. Vzhledem k těmto vlastnostem představuje …

Rubrika: Bylinky | Typ článku: Přírodní léčba

Cibule a olympionici

Cibule byla už ve starém Egyptě tak cenná, že ji dělníci na stavbě pyramid dostávali jako součást výplaty (jak skvělé v porovnání …

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Články

Mléčné souvislosti

Snad každý praktický lékař, který si trochu všímá souvislostí onemocnění se stravou, vám potvrdí, že mléko nedělá při nachlazení …

Rubrika: Mléko | Typ článku: Články

Bílý cukr

Složky přirozených potravin jsou ve vzájemném harmonickém poměru. To je důležité při trávení, kdy se navzájem doplňují. Například …

Rubrika: Sladidla | Typ článku: Poradna výživy

Šalvěj a mateřídouška

Jak šalvěj, tak mateřídouška jsou silně antiseptické a používají se jako účinná kloktadla při bolení v krku včetně bakteriální …

Rubrika: Bylinky | Typ článku: Přírodní léčba

Sýrové překvapení

Co si představíte, když je řeč o sýru? Vyvstane vám před očima pizza, po jejímž povrchu se nádherně roztéká roztopený eidam? …

Rubrika: Mléko | Typ článku: Články

Myrha - přirozeně proti zánětům

Myrha - na Středním Východě se používá již tisíciletí při ošetřování zanícených ran a problémech s průduškami. V Mezopotámii, v …

Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články

Třezalka - proti špatné náladě

Přibližně patnáct procent populace zakusí někdy v průběhu svého života příznaky slabé až střední deprese, pět procent lidí pak …

Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články

Kmín proti rakovině

Kmín roste divoce v Izraeli, kde na něj kdysi odkazoval Ježíš jako na koření užívané Židy (Matouš 23,23). Zmínka o něm se najde i …

Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články
111 12 13 14 15 16 1755