Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Potraviny

Para ořechy

Pro svůj vysoký obsah vitamínu B1 jsou vhodné pro ty, kteří trpí nervovou poruchou jako je podrážděnost, deprese, ztráta paměti...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie

Ze všech stran se valí informace, že omega-3 mastné kyseliny v rybách jsou zdravé na srdce a imunitní systém. Rostliny tyto mastné kyseliny neobsahují?

Samozřejmě, že obsahují. K nejlepším zdrojům omega-3 mastných kyselin patří lněné semínko a olej z něho, vlašské ořechy...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Rady lékaře

Nezničí se železo v kopřivě vařením?

Právě naopak! Nejnovější analýzy publikované Americkou biochemickou společností ukázaly, že tepelná úprava zeleniny zvyšuje...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy

Četl jsem, že cizrna obsahuje vitamín B12. Je to pravda?

Ne, pokud není cizrna infikovaná baktériemi. Vitamín B12 je totiž produktem baktérií, a tak je všude tam, kde se baktérie...Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Poradna výživy

Jím hodně pohanky, neboť jsem četl, že je dobrá na cévy.

To bude asi nedorozumění. Je pravda, že čerstvé pohankové lístky obsahují hodně vitamínu C a rutinu, které zpevňují stěnu cév...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Poradna výživy

Co hodnotného obsahuje kukuřice?

Bílkoviny, vitamín C (mladá lahůdková kukuřice – i v mraženém stavu), karetonoidy, komplexní sacharidy, vlákninu, vitamíny B...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Poradna výživy

Baklažán (lilek) pěstujeme i doma, čím je pro člověka ve výživě zajímavý?

Baklažán obsahuje tiamin, riboflavin, vitamín C, trochu železa, vápníku a sacharidy. Jezte jej podle možnosti i se slupkou, protože...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy

Tofu, sójový sýr

Sojový sýr tofu, jedno z nejuniverzálnějších bílkovinných jídel, výrobek s dvoutisíciletou tradicí v asijské kuchyni, dobývá...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie

Má celer nějaké léčivé účinky?

Tradiční vietnamská medicína ho užívá na léčbu hypertenze. Zvýšený krevní tlak snižuje konzumace už 2-4 stonků denně....Rubrika: Zelenina | Typ článku: Rady lékaře

Tempeh

Tempeh je v Japonsku, Číně a Indonésii tradičně užívaný fermentovaný sójový výrobek, který se používá jako plnohodnotná...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie