Strava

Zvýšení cen rychlého občerstvení napomáhá zdraví
Dvacet let probíhající studie ukázala, že když ceny potravin rychlého občerstvení stoupají, lidé je konzumují méně....Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Studenti v USA nejedí dostatek ovoce a zeleniny a jezdí s podnapilými řidiči
Celonárodní průzkum ukázala, že v USA jenom 22 % studentů konzumuje doporučené dávky ovoce a zeleniny - včetně 100 % ovocných...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Jezte u jednoho stolu – budete z toho mít prospěch!
Výsledky několika studií ukázaly, že společné stolování všech členů rodiny u večeře zvyšuje průměrnou spotřebu ovoce a...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Biopotraviny - výstřelek bohatých?
Určitě jste už slyšeli o biopotravinách a možná jste dokonce nějaké už i jedli. Pokud si však myslíte, že biopotraviny jsou jen...Rubrika: BIO | Typ článku: Články
Mléčné souvislosti
Snad každý praktický lékař, který si trochu všímá souvislostí onemocnění se stravou, vám potvrdí, že mléko nedělá při...Rubrika: Mléko | Typ článku: Články
Mají umělá sladidla nějakou výživovou hodnotu?
Některá obsahují malé množství kilojoulů, ale jelikož jsou mnohem sladší než běžný cukr, použité množství a jeho...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře
Bílý cukr
Složky přirozených potravin jsou ve vzájemném harmonickém poměru. To je důležité při trávení, kdy se navzájem doplňují....Rubrika: Sladidla | Typ článku: Poradna výživy
Zdravé, nezdravé...
Prosím o informaci ohledně používání olivového oleje Extra Virgin. Je možné používat tento olej i na smažení nebo fritování?...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře
Dnešní průměrný Američan spořádá třikrát více sýrů než před čtyřiceti lety
Spotřební koše potravin dávají nahlédnout do změn chuťových návyků. Mezi lety 1970 a 2008 se například spotřeba sýrů...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Co jíme - a nevíme...
Snídaně z cereálií jsou učebnicovým příkladem úspěšného vykrádání našich peněženek. Když v 19. století hledal lékař...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články