Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Potraviny

Celá naše rodina má ráda luštěniny, ale trpíme průvanem, když po nich musíme ustavičně větrat.

Luštěniny obsahují oligosacharidy (rafinózu, stachyózu), které člověk nedokáže strávit, ale baktérie žijící v jeho střevě...Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Poradna výživy

Arame

Arame je mořská řasa, rostoucí v Pacifiku. Lístky jsou hnědé, sušením přechází do černé barvy. Z minerálních látek v této...Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: Encyklopedie

Amarant

Amarant je semeno rostliny (obilovina), z něhož se mele mouka. Je bohatý na bílkoviny, železo a vápník a pro posílení imunitního...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Alfa alfa, vojtěška

Alfa alfa (vojtěška) je semínko euroasijské rostlinky, ze kterého klíčením ve vodě získáme křehké, vysoce výživné klíčky....Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie

Agar-agar

Agar je bezbarvý až bílý želatinový přípravek, získávaný z mořských řas. Díky svému původu je velice důležitý pro...Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: Encyklopedie

Karobové bonbony

Karobové bonbony jsou další alternativou čokoládových bonbonů. Jsou zdravé a jejich hlavní složkou je karob. I když má karob...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie

Jablečné pyré

Jablečně pyré se už desetiletí používá při žaludečních a střevních katarech, zvláště u malých dětí. Konzumuje se 3x...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Kešu

Kešu jsou olejnaté ořechy se sladkou, jemnou chutí. Jsou známé zejména svým obsahem hořčíku, jedním z nejvyšších v rostlinné...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Články

Některé bylinky prý mohou zvyšovat odolnost organismu. Je to vědecky potvrzené?

Ano. Výzkumy posledních let ukázaly, že nejenom zelenina a ovoce, ale i různé bylinky a natě používané jako koření obsahují...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Rady lékaře

Jablko

Ono se řekne obyčejné jablko, ale na světě je jen málo plodů, které jablko předčí v jeho komplexním působení na organismus....Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie