Potraviny

Fenykl na trávení
Fenykl je rostlina, jejíž žluté květy dorůstají až do výše dvou a půl metru. Tato velká rostlina vydává sladkou, teple...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články
Proč se má používat tofu místo vajec?
Neobsahuje žádný cholesterol, jeho hladinu v krvi sójová bílkovina dokonce snižuje. Obsahuje fytochemikálie (např. genistein...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Poradna výživy
Co je třeba jíst ráno, abychom potom vydrželi psychickou zátěž ve škole?
Obiloviny jsou podle mého názoru vynikajícím zdrojem trvalé energie a obsahují také vitamíny skupiny B, které potřebují nervové...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Rady lékaře
Sezamový olej
Má jemnou chuť a nepodléhá oxidaci, neboť obsahuje sezamol, který je silným antioxidantem. Je výborným regeneračním prostředkem....Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Encyklopedie
Mandlový olej
Velmi příznivé účinky byly při používání tohoto oleje zjištěny při různých kožních onemocněních (ekzémy, furunkuly)...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Encyklopedie
Slunečnicový olej
Je velmi bohatý na kyselinu linolovou. Preventivně působí proti kardiovaskulárním chorobám, při zvýšené hladině cholesterolu v...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Encyklopedie
Sójové mléko
Sójové mléko je nutričně vyvážený nápoj z vybraných sójových bobů obsahujících mnoho cenných minerálů a vitamínů. Jako...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie
Miso
Miso je hustá kořenící pasta ze sójových bobů, soli a obvykle i druhu obilí (miso sójové, rýžové, ječmenné). Rýže či...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie
Tamari
Sójová omáčka vyráběná ze sójových bobů a mořské soli. Kvasí po mnoho měsíců v dřevěných kádích. Jedná se o tradiční...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie
Shoyu
Tradiční japonský výrobek k dochucování pokrmů. Tato sójová omáčka je vyráběna ze sójových bobů, pšenice a fermentačního...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie