Potraviny

Mandarinka
Jíst mandarinky je velmi snadné, protože se dobře loupou, mají příjemnou chuť a jemnou dužinu. Snad i proto jsou mandarinky...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie
Pomeranč
Profesor Stepp ve své přednášce na fakultě medicíny ve Valencii (Španělsko) prohlásil: „Je zcela absurdní, aby lékaři v této...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie
Liči
Liči je jedním ze symbolů Číny. Pěstuje se tam již více než čtyři tisíce let. Jeho červena, růžová nebo zelená kůra...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie
Acerola
Když v 16. století Španělé přistáli na jednom z Karibských ostrovů, objevili tam strom podobný azarole, stromu pěstovanému...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie
Sojové maso jsem jednou vyzkoušela a rodina ho odmítla jíst. Něco jsem udělala špatně, nebo měli pravdu?
Chuť připraveného sojového masa závisí jednoznačně na přípravě. Je důležité, aby všechny příchutě, které chcete do...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Poradna výživy
Šalvěj
Jako koření se používají listy a vrcholky stonků před rozkvětem. Čerstvé listy mají výraznou chuť, kterou po usušení...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie
Saturejka
Používá se čerstvá nať a lístky. Po usušení její vůně ještě zesílí. Přidáváme ji do luštěnin, polévek, salátů, k...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie
Rozmarýn
Rozmarýn pěstujeme v květináči. Přes léto může být venku, ale nesnáší mrazy. Jako koření používáme čerstvé nebo sušené...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie
Para ořechy
Pro svůj vysoký obsah vitamínu B1 jsou vhodné pro ty, kteří trpí nervovou poruchou jako je podrážděnost, deprese, ztráta paměti...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie
Ze všech stran se valí informace, že omega-3 mastné kyseliny v rybách jsou zdravé na srdce a imunitní systém. Rostliny tyto mastné kyseliny neobsahují?
Samozřejmě, že obsahují. K nejlepším zdrojům omega-3 mastných kyselin patří lněné semínko a olej z něho, vlašské ořechy...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Rady lékaře