Potraviny

Med obsahuje plno vitamínů, enzymů a minerálů
Ti, co jedí med, se většinou dožívají vysokého věku. Přísní makrobiotici by asi měli výhrady, ale je to tak. Jeden gerontolog...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie
Máta je dobrá při nadýmání i pro chuť
Existuje v mnoha variantách. Většina mát voní «po žvýkačce», tedy po peprmintu. To proto, že obsahují silici bohatou na mentol....Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie
Vejce denně je moc?
Odpověď je jednoduchá. Konzumace jednoho vejce denně vám skutečně prospěje – ovšem pouze v tom případě, chcete-li zemřít...Rubrika: Vejce | Typ článku: Studie
Lněné semínko prodlužuje cyklus
Lněné semínko je jednou z tradičních zdravých potravin. Vážili si jej již v římské říši, používal je jako lék Hippokrates...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Články
Maso jezte střídmě
Maso, symbol blahobytu, ale taky všeho, co s blahobytem souvisí. Třeba civilizační choroby.Rubrika: Ostatní potraviny | Typ článku: Encyklopedie
Máslo je lepší než umělé tuky
„Radši k tobě nepůjdu, ty bys mi určitě zakázala máslo,“ obává se občas někdo přijít ke mně do poradny. Někteří...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Encyklopedie
Brokolice proti rakovině
Za velkou část protirakovinných účinků brokolice zodpovídá jedna fytolátka. Vědci provedli laboratorní pokus, ve kterém...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Studie
Z ořechů se netloustne
Výsledky dvaceti studií zkoumajících konzumaci ořechů a přibývání na váze dospěly ke stejnému závěru – přídavek dvou...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Studie
Mák dodává vápník a hořčík
Obsahuje obrovské množství vápníku (dvanáctkrát více než mléko, třikrát více než sýry), obrovské množství železa...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie
Mango obsahuje největší ovocný zdroj vitamínu A
Mango jsem dlouhá léta znala jen z orientálních pohádek. Později z vyprávění malíře Libora Vojkůvky, svérázného vypravěče a...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie