Zelotofu | Prameny zdraví

Zelotofu

200 g zeleného hrášku, 200 g hlávkového zelí, 200 g mrkve, 1 větší cibule, 2 lžíce oleje, Solčanka, 200 g lahůdkového (anebo marinovaného) tofu, solamyl, 1 lžíce rostlinného másla, voda

Zelotofu

Rubrika: Jídla z tofu a sóji | Typ článku: Recepty

Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli a zelí. Přidáme hrášek a kolečky mrkve, ochutíme Solčankou, podlejeme vodou a dusíme skoro doměkka.

Mezitím nakrájíme tofu na kostky a opečeme na oleji. Vložíme do podušené zeleniny. Zahustíme solamylem, který jsme rozmíchali ve vodě. Nakonec zjemníme rostlinným máslem.

Z knihy Marka a Virginie Messinových Zdravo jesť, dlho žiť. Vydalo nakladatelství Motýl.

Počet přečtení: 3 086 Datum: 23. 10. 2015