Tofu trojhránky obalené v kešu
1 balení tofu, marináda: 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžička hořčice, ¼ hrnku čerstvé šťávy z pomeranče, 1 lžíce olivového oleje, na obalení: 1 ¼ hrnku kešu oříšků, natural nebo pražených, ½ hrnku mouky, špetka tymiánu nebo mleté papriky, sůl a pepř na dochucení, trochu oleje
Rubrika: Jídla z tofu a sóji
| Typ článku: Recepty
Rozřízneme tofu diagonálně na 2 velké trojúhelníky a ty ještě jednou každý na 4, takže vytvoříme 8 malých trojúhelníků. Smícháme přísady na marinádu a necháme tofu marinovat v ledničce aspoň hodinu.
Rozdrtíme kešu a smícháme s moukou (popřípadě s kořením) a trojúhelníky ve směsi obalíme. Buď smažíme do zlatova na pánvi, nebo pečeme v troubě na papíře asi 10-15 minut na 180 oC.
Gurmánské tofu. Pro opravdu luxusní požitek jej zkuste doplnit kokosovo-limetkovou rýží.
Z kuchařky Martiny Čermákové Veg mňamky nejen pro vegan(k)y. Vydalo nakladatelství Plot.
Počet přečtení: 1726
Datum: 19. 9. 2018