Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Tofu univerzál

olej 1–2 pl, cibule 2 ks, tofu bílé 2 kostky, shoyou – sójová omáčka 3 pl, droždí čerstvé 2 kostky (po 50 g), česnek 5–6 stroužků, solčanka 1 čl, sůl 1 čl, majoránka 1 čl, maizena 1 vrchovatá pl, voda studená 1 š (1 š = 1,8 dl), rostlinné máslo 2 pl
|
Typ článku: Recepty

Tofu nastrouháme na středně velkém struhadle, pokapeme shoyou a necháme odstát. Na oleji podusíme cibuli, přidáme hořčici a rozmačkané droždí. Smažíme až do zhoustnutí. Pak přidáme upravené tofu a promícháme. Postupně přidáváme prolisovaný česnek a koření. Zasypeme maizenou, promícháme a zalijeme vodou. Za občasného míchání vaříme na mírném ohni asi 2 minuty. Nakonec ochutíme majoránkou a vmícháme rostlinné máslo. Jídlo podáváme teplé na salátovém listu s rýží nebo po zchladnutí jako pomazánku na chléb. Může se též použít jako náplň do zeleniny ve studené kuchyni – třeba na plněná rajčata, papriku apod.

Jednáse o jídlo univerzálního použití pro studenou i teplou kuchyni, s vynikající chutí.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3393
Datum: 17. 5. 2009