Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Sójové kostky na smetaně

3 pl oleje, 1/2 š cibule, 1/2 š drobně nastrouhané petržele, 1/2 š drobně nastrouhané mrkve, 2 čl cukru, 1 1/2 – 2 š sójových kostek, 1 1/2 čl solčanky, 1/2 čl soli, 3 čl citronové šťávy, 3 čl sójové omáčky, 4 š vody, 2 š sójového mléka, 3 pl hladké mouky, 2 pl oleje
|
Typ článku: Recepty

Na oleji osmažíme cibuli a nastrouhanou zeleninu, přidáme 6 dalších surovin ze seznamu a za stálého míchání restujeme na slabém ohni. Potom zalijeme vodou a vaříme do změknutí sójových kostek (podle druhu 15 až 40 minut).

V sójovém mléku rozšleháme mouku a za stálého míchání jídlo zahustíme. Pomalu vaříme asi 5 minut, dochutíme solí, citronovou šťávou a polijeme olejem. V případě přílišné hustoty přilijeme sójové mléko nebo vodu. Omáčka má být hustší konzistence, sójové maso měkké a šťavnaté.

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 3680
Datum: 25. 1. 2009