Recepty

Ovocný dort s želé z agar-agaru
Připravíme si pouze poloviční množství jáhlové (kuskusové) kaše s rozinkami na spodní vrstvu dortu. Ozdobně ji poklademe ovocem...Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty
Těstovinový nákyp s mrkví a brokolicí
olej 1 PL, cibule větší 1 ks, voda 5 PL, voda na zalití 20 š, mrkev 3–4 ks, celozrnná špaldová vřetena 400 g, brokolice 400 g...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty
Špaldový salát
200 g špaldy, jablka podle chuti. rozinky podle chutiŠpaldu propláchneme a namočíme alespoň na den do studené vody. Můžeme nechat i...Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: Recepty
Ovocný chlebíček
500 g celozrn. mouky pšeničné, 200 g hladké mouky, 150 g přírodního cukru, 150 ml olivového oleje, 100 g vlašských ořechů...Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty
Polévka s cizrnou, brambory a špenátem
200 g cizrny, 1 polévková lžíce olivového oleje, 1 velká nakrájená cibule, 4 stroužky prolisovaného česneku, 2 lžičky drceného...Rubrika: Polévky | Typ článku: Recepty
Nudlové hašé s tofu a olivami
1 větší cibule, 1 pl oleje, 1,5 čl würzlu, 1 čl rozmarýnu, 1 čl bazalky, 5 šálků vroucí vody (1 šálek = 1,4 dl), 1,5 šálku...Rubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - slané | Typ článku: Recepty
Celozrnný chléb a pečivo
Celozrnný chléb je hutnější, hustější a tmavší, avšak jeho hlavní předností je dostatek vlákniny a o 300 % vyšší...Rubrika: Chléb, pečivo, placky | Typ článku: Recepty
Jáhlová pomazánka s hráškem
2 šálky uvařených jáhel (1 š = 2 dl), 1 šálek mraženého hrášku, 2 pl dušené cibule, 4 čl sušeného francouzského droždí...Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry | Typ článku: Recepty
Bancha
Bancha je čaj, připravovaný z čajových lístků starých tři roky.Rubrika: Čaje | Typ článku: Recepty
Džem ze sušeného ovoce
1 šálek rozinek, 1 šálek sušených švestek, 1 šálek sušené papájy, 1 šálek vroucí vodyRubrika: Ovocné recepty | Typ článku: Recepty