Fazole barbecue | Prameny zdraví

Fazole barbecue

1 nakrájená cibule, 1 zelená paprika, nakrájená, 1 stroužek utřeného česneku, 1 1/2 čl hořčičného semínka, 1 1/2 čl chilli koření, 1/2 čl mletého římského kmínu, 1/2 čl kurkumy, 1 šálek rajčatového protlaku, 1 1/2 pl melasy (nebo sladového sirupu), 1/2 pl jablečného octa, kapka (nebo dvě) Tabasco omáčky, 4 šálky uvařených fazolí (pinto, červená/černá ledvina)

Fazole barbecue

Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: Recepty

Orestujte cibuli, zelenou papriku a česnek ve čtvrtině šálku vody (5 minut). Přidejte hořčici, chilli, kmín a kurkumu. Dobře zamíchejte. Přidejte zbývající ingredience. Dobře zamíchejte. Vařte na mírném plameni, dokud se směs důkladně neprohřeje, asi 15 minut.

Chutná výborně s celozrnnou houskou, kečupem a hořčicí. Hodí se na pikniky. Můžete podávat teplé i za studena. Dá se použít i jako sendvičová pomazánka nebo podávat s nějakou celozrnnou obilovinou.

Počet přečtení: 4 944 Datum: 18. 1. 2009