Fazole Taco | Prameny zdraví

Fazole Taco

1/4 šálku nakrájené cibule, 3 šálky uvařených a rozmačkaných pinto fazolí (anebo fazole červená/černá ledvina), 1/2 šálku rajčatového protlaku , 1/2 šálku vody, 1/4 šálku nakrájených zelených chilli papriček (mohou být i z konzervy), 1/4 šálku rozinek (možno vynechat), 1/2 čl dobromyslu (oregana), 1/4 čl mletého římského kmínu

Fazole Taco

Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: Recepty

Orestujte cibuli ve čtvrtině šálku vody, až zesklovatí. Přidejte zbývající ingredience. Dobře promíchejte. Vařte asi 15 minut na mírném plameni, dokud směs nezhoustne a důkladně se neprohřeje. Podávejte s arabským „pita“ chlebem, s celozrnnými pšeničnými plackami (čapátí) nebo kukuřičnými plackami (tortilla). Doplnit můžete nakrájenými rajčaty, listy hlávkového salátu a salsou.

Počet přečtení: 3 820 Datum: 18. 1. 2009