Pikantní mexická omáčka | Prameny zdraví

Pikantní mexická omáčka

1 velká cibule, nakrájená, 1 velká mrkev, nakrájená na tenká kolečka, 1 stroužek prolisovaného česneku, 2 1/2 čl chilli koření, 3/4 čl římského kmínu, 3/4 čl dobromyslu (oregana), 4 cukety, nakrájené na malé kostičky, 1 zelená paprika, nakrájená, 1 šálek mražené kukuřice, 2 šálky uvařené fazole červená/černá ledvina, 1 pl kukuřičného škrobu

Pikantní mexická omáčka

Rubrika: Omáčky | Typ článku: Recepty

Cibuli, mrkev a česnek vložte do velkého hrnce s vodou (čtvrt litru) a vařte na mírném plameni. Přisypte chilli, kmín a dobromysl a vařte asi 10 minut. Pak přidejte cuketu, zelenou papriku, kukuřici a fazole. Dobře promíchejte. Dejte pod pokličku a vařte na mírném plameni asi 20 minut. Často míchejte. Rozmíchejte kukuřičný škrob v malém množství studené vody. Odstavte hrnec z vařiče a přidejte kukuřičný škrob s vodou. Dobře promíchejte. Postavte jej znovu na plamen a vařte tak dlouho, dokud nezhoustne.

Tato omáčka se dá použít při celé řadě různých příležitostí. Dobrá je s rýží natural či s arabským „pita“ chlebem. Také s celozrnnými pšeničnými plackami (čapátí), případně kukuřičnými plackami (tortilla). Jídlo můžete doplnit zelenou cibulkou, rajčaty, okurkami či klíčky vojtěšky.

Počet přečtení: 3 907 Datum: 18. 1. 2009